Spinnen buiten de deur houden met deze 4 tips

Je bent helemaal ontspannen na een lange werkdag, zie je in één keer een spin door het huis kruipen. Met veel moeite durf je hem weg te halen maar je bedenkt dan ineens dat een spin nooit alleen is. Het heerlijke relaxte gevoel is direct verdwenen en dat zorgt voor onrust. Het wordt dus tijd dat je spinnen voortaan buiten de deur houdt! Maar hoe kun je daar voor zorgen? We hebben het voor je uitgezocht en delen de beste tips met je die we tegengekomen zijn. 

Tip 1: Uitgebreid schoonmaken

Om zoveel mogelijk spinnen te voorkomen is het van groot belang dat je je huis uitgebreider gaat schoonmaken. We hebben het dan met name over plekken waar je moeilijk bij kunt, waar insecten graag te vinden zijn. De insecten zijn nou net het probleem, want dat is het lievelingseten van de spin. Zorg dus voor een insectvrij huis. 

Tip 2: Maak gaten en kieren dicht

Als je geen spinnen binnen wilt, zul je de plekken waar ze binnendringen dicht moeten maken. Vaak gaat het om verschillende gaten en kieren. Controleer ieder plek in huis waar deze mogelijk aanwezig kunnen zijn. Deze kun je vervolgens eenvoudig zelf dicht maken door gebruik te maken van kit. Het kost weinig en is zo gebeurd. 

Tip 3: Huishoudmiddelen gebruiken

Er zijn ook een aantal producten die je kunt gebruiken om spinnen te bestrijden. We hebben het dan over producten die je in de meeste gevallen gewoon thuis hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan citroen. Spinnen moeten niets van de geur hebben waardoor ze snel omkeren. Je kunt dus wat citroensap spuiten in gaten en kieren. Een ander middel dat je kunt gebruiken is azijn. Vinden ze ook niets. Combineer azijn met wat water en spuit dit vervolgens in alle gaten die je tegenkomt. Je kunt azijn eventueel ook vervangen door pepermuntolie. 

Tip 4: Schakel een professioneel bedrijf in

Als je alle tips hebt geprobeerd, maar de spinnen blijven zo nu en dan eens binnendringen is het tijd voor grover geschut. Je kunt een afspraak maken met een ongediertebestrijdingsbedrijf. Deze zullen alle gaten en kieren volspuiten met speciale middelen waardoor de spinnen voortaan wegblijven. Hou er wel rekening mee dat deze behandeling ieder jaar opnieuw moet gebeuren voor een zo effectief mogelijk resultaat. Kijk eens bij ongediertebestrijding Amsterdam, of een bedrijf bij jou in de buurt.